de genereuze ruimte

de genereuze ruimte, een verbindend concept voor een wereld in beweging

ontwerpend onderzoek

De G-Lab is een laboratorium voor generositeit. Een nieuw samengesteld gezin heeft er een oefenplek in samenwonen van gemaakt, zowel voor hun vijf als voor anderen. Zo wordt de woning een deel van de stad. De woning is bij de verbouwing opengeklapt naar buiten om meer diverse ruimtes en meer fluïde grenzen te bieden. De woning kan met iedereen gedeeld worden, zolang het lukt in het ritme van het gezin en het wezen maar ‘verbinding’ is. Het gezin wil zo een positief gebaar naar de buurt maken én het beleid stimuleren in het zoeken naar goede vormen van samenleven.

Meer info over de genereuze ruimte is te vinden op:

https://www.g-motion.org/

intervieuw Radio1

https://radio1.be/g-lab-stelt-gezinswoning-open-voor-de-hele-buurt

AVS reportage:

https://tvplus.be/programmas/wonen-plus?ep=69534

© tc plus
© tc plus
© tc plus
© tc plus
© tc plus
© tc plus
© tc plus
© tc plus
© tc plus
© tc plus
© tc plus
© Luc Roymans
© Jason Slabbynck
© Jason Slabbynck
© Jason Slabbynck
© Jason Slabbynck
© Jason Slabbynck