The arena of leadership and kindness.
2020 - 2021

De ‘arena of leadership and kindness’ is een van de eerste gevisualiseerde stappen van het L.Arena-project. Het geeft de kern van het project weer als een epicentrum van waaruit het project kan groeien. L.Arena is een Gents wereldproject waar leiderschap, globalisatie en

de gevolgen ervan centraal staan. L.Arena kent vele vormen, het is zowel een nomadentapijt als een tocht in etappes, leidend tot een expositie toegankelijk voor het publiek. De vele ontmoetingen in L.Arena willen bezoekers inspireren om te dromen én de leiding te nemen naar een betere wereld. Het wil bezoekers begeesteren om zichzelf als een deel van de oplossing te zien in de grote maatschappelijke vraagstukken, hun eigen arena te creëren en zo hun eigen community te enthousiasmeren en te mobiliseren.

De ‘arena of leadership and kindness’ verenigt als beeld de wereld als geheel en de concrete plek voor veertien personen. Het is een ronde bol die over de wereld kan dobberen maar als thuishaven Gent heeft.

De ‘arena of leadership and kindness’ is ontworpen in opdracht van Wim Wuyts in het kader van zijn Gents wereldproject L.Arena.